Wyposazenie sklepow zyrardow

Aby zacząć sklep mięsny i mięsno-wędliniarski należy go najpierw odpowiednio wyposażyć. Jakie urządzenia, meble i wyposażenia są obowiązujące w składzie z produktami mięsnymi?

Przede każdym trzeba zakupić chłodnie, zamrażalniki i lodówki, w których przechowuje się i wykonywa produkty mięsne do sprzedaży. Istnieje dużo sposobów chłodni, które sprawdzą się w zakładzie: lady, regały, szafy i witryny chłodnicze. Podobnie jest z narzędziami mrożącymi, w jakich przechowuje się mięso – wśród nich zamienia się witryny, zamrażarki, wyspy albo te szafy mroźnicze. Dobrym programem, zwłaszcza w mniejszych placówkach, jest zakup lodówko-zamrażarek, pełniących rolę magazynu na ponadprogramową partię towaru.

Dodatkowy towar warto nosić nie dopiero w magazynie, lecz zarówno w małej komorze przechowalniczej na sali sprzedaży. Wydaje się ją pod wystawą, dzięki czemu sprawnie można uzupełniać towar na półkach ekspozycyjnych. Konieczna jest zarówno lada ekspediencka, na jakiej wycina się i ładuje towar. W większych sklepach mięsno-wędliniarskich dodatkowo niezbędne jest posiadanie pomieszczenia chłodniczego ze stałą, odpowiednio niską temperaturą, służącego do składowania towaru.

Pozostały sprzęt niezbędny w handlu mięsnym to zasługa, ostre noże, kloc masarski i tasak oraz krajalnica. Waga powinna posiadać dobrze duży i widoczny wyświetlacz, tak aby zarówno sprzedawca, kiedy a klient mogli widzieć wynik ważenia. Natomiast kloc masarski z tasakiem niezbędny jest do krojenia mięsa z kością. Również jest z nożami do krojenia mięsa, oraz nie warto na nich żałować. Z kolei dobra krajalnica powinna być regulację grubości plastra. Idealnie, jeśli noże do krajalnic przygotowane są z chromowanej stali węglowej czy stali nierdzewnej. Takie noże do krajalnic posłużą wiele lat.

Ponadto przydatne jest zaopatrzenie się w wilka do mięsa, będącego do mielenia mięsa na wymaganie klienta. Natomiast nie istnieje obecne nieodzowny element wyposażenia sklepu. Prócz wymienionych potrzebna jest również kasa fiskalna, środki dezynfekujące, myjące i owadobójcze, pojemniki do składowania towaru i dodatkowe meble sklepowe. Konieczne istnieje więcej zainstalowanie klimatyzacji, która pożądana istnieje w mieszkaniu właściwej temperatury w klasy sprzedaży – szczególnie latem. Duże istnieje również oświetlenie, które może znacząco poprawić wyniki sprzedaży. Specjalne oświetlenie podkreśla naturalny kolor ciał i wędlin znajdujących się na wystawie.