Krajalnica lozamet

W handlach a w gospodarstwach domowych bardzo często odwiedza potrzeba pokrojenia czegoś w równe, cienkie plastry. Traktuje to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica jest wykorzystywana zarówno do indywidualnych celów, na przykład do cięcia warzyw lub produktów, gdy musimy ich w strony cienkich plasterków.

W relacje od tego, co zamierzam kroić na krajalnicy, jest ona dostarczona w określone ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do cięcia pieczywa, co powoduje łatwo "wgryźć się" w jego konstrukcję i sprawia równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmian jeżeli chodzi o wędliny lub sery, zależy nam zwłaszcza na drobnych, równych plastrach, które wycina się gładko i bez dodatkowego wysiłku. Do tego celu używamy krajalnicy z dobrą, a bardzo poważną krawędzią, która doskonale radzi sobie z pewnymi, jak również bardzo trudnymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to prosta maszyna do krojenia, polecana szczególnie do lokali gastronomicznych oraz do sklepów. Jest zalecana przez producenta ze powodu na prostą dużą odporność oraz możliwość obsługi. Dzięki tym właściwościom każdy, po wstępnym szkoleniu z obszaru bezpieczeństwa i higieny pracy, może podjąć do akcji z krajalnicą i przekazywać naszym klientom wędliny czy sery pokrojone w konkretne plastry. Krajalnice dobrych firm kupią na bliskie uporanie się z pokrojeniem sporej liczb wędlin czy serów, przy niskim nakładzie książki oraz wielkości pracownika. Taka krajalnica w magazynie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki wtedy poświęcano na krojenie materiałów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, jak toż istnieje chciane na dowód w wypadku szynek surowych, które jada się jedynie w plasterkach grubości bibułki.